4 ting du skal have når du skal gå Caminoen

0
43
camino

Det er blevet populært at gå Caminoen, som er en pilgrims vandretur i Spanien. Mange bruger den lange rute til at genfinde sig selv f.eks. efter en skilsmisse eller i forbindelse med, at der bare skal ske noget andet i livet. Når man er på lange vandreferier, så kan det være en rigtigt god idé at have styr på udstyret. Du bliver derfor præsenteret for 4 ting, du skal have med, når du skal gå Caminoen.

Vandrestave – så du opnår den maksimale effekt af vandreturen og står sikkert i det svære terræn

Når du skal vandre, kan du optimere effekt af dine anstrengelser betydeligt med vandrestave. Ikke alene oplever man en bedre effekt, men man kan også minimere chancerne for at blive overbelastet betydeligt. Faktisk minimeres belastningen med 20-30 % af den belastning der er, hvis man ikke går med vandrestave. Man har mulighed for at bruge stavene til at opnå en bedre balance i et svært terræn. Stavene vejer omkring 500 gram, så de er til at have med, når man er på farten. Faktisk er det ikke noget problem, da man kan bruge dem hele tiden uanset om man går ud af en lige landevej eller går i terræn.

Rygsæk – da oppakning er nødvendig for at overleve den lange tur

Det er vigtigt at have en god oppakning på turen, så man kan få rent tøj på, børstet tænder, lidt ekstra fornødenheder osv. En god rygsæk er essentiel for at få en god tur. Hvis man har en dårlig rygsæk, kan det efterlade udfordringer i ryggen f.eks. ved at ryg stillingen bliver dårlig. Det er derfor en god idé at finde en rygsæk, der passer i størrelsen og som har mulighed for at lukke godt tæt om ryggen, så ballasten bliver mindre. Hvis du vil vide mere om gode rygsække, så tjek også denne side, hvor der er et stort udvalg af rygsække, som er oplagte til den store vandretur.

Gode vandresko – så du kan blive ved med at gå og gå og gå

Vandresko er alfa og omega, når det handler om at være på vandreferie. Selv små udfordringer i forhold til skoene kan hurtigt gøre turen meget ubehagelig. Det er vigtigt at have gode vandresko, som er gået rigeligt til inden turen. Køb ikke nye sko, uden at du har mulighed for at gå dem til først. Skoene vil nemlig ofte efterlade store vabler i starten, hvis man bruger dem for meget. Skal du derfor have nye sko til vandreturen, så sørg for at gå dem til over en længere periode, hvor du bruger dem mere og mere.

Rigeligt med væske – da det er vigtigt at du har energi til turen

Når det handler om at vandre, så handler det også om at kroppen skal kunne klare presset. I Spanien bliver der ofte virkelig varmt, så det er vigtigt, at man har noget væske med sig, så man ikke dehydrerer. I den gode rygsæk er der plads til rigeligt væske.