Yoga og fitness er to ting, der komplimenterer hinanden

0
2107
Yoga

Din krop og dit sind har virkelig godt af at træne. Det er sundt for din krop at blive brugt lidt ekstra, og dit sind har bestemt også glæde af, at du træner. Det betyder, at du bliver både stærk og glad af at træne.

Som et rigtigt godt supplement til den hårdere fitness kan du med stor fordel dyrke yoga. Yoga er også træning, men det er træning på en markant anderledes måde. De to former for træning supplerer hinanden perfekt.

De mange fordele ved fysisk træning

Et menneskes krop er skabt til at bevæge sig. Oprindeligt var vores hverdags bevægelsesmønster markant anderledes. I dag er det de færreste, der får styrket sin krop i forbindelse med at udføre de daglige gøremål. De flestes liv er blevet væsentlig mindre fysisk aktivt. På godt og ondt.

Men vi er jo stadig skabt til at bevæge os, og vi kan faktisk klare en ret stor fysisk belastning, hvis vi er trænet op til det. Mindre kan selvfølgelig gøre det, men i vores gener ligger der et behov for fysisk aktivitet.

Det kan du mærke, når du har trænet. Du føler dig stærk, og du får det helt fantastisk med dig selv – når du lige har pustet ud. Det er blandt andet fordi, din krop har fået det, som den har brug for.

Hvordan kan du træne?

Der er ingen regler for, hvordan eller hvad du skal dyrke. Der er et hav af muligheder. Om det skal være holdsport eller individuel træning, det er ikke så vigtigt. Om det skal være noget, som du bruger flere timer på dagligt, eller om du tager en power-tur på motionscyklen, det betyder heller ikke så meget.

Det vigtigste er, at du finder en træningsform, som passer til dig, og som du holder fast ved i længere tid. Ellers kan du fint skifte imellem de forskellige sportsgrene. Det er helt op til dig selv.

Nogle har det bedst ved at træne sammen med andre, enten på et hold eller i et fitnesscenter, andre trives bedst ved at træne selv enten ved løb eller på en træningsmaskine, der står derhjemme.

Der er sådan set frit valg på alle hylder, når det kommer til træningsmåder. Bare du får det gjort.

Suppler med yoga

Yoga er på mange måder den ideelle træningsform. Med yoga får du trænet din koncentration, din balance, din udholdenhed, din styrke, din smidighed og din vejrtrækning. Og faktisk også din tålmodighed, for dele af yogaen går meget langsomt.

Dermed kan yogaen være det perfekte supplement til din øvrige træning. Dels har den sit fokus på helt andre steder, og dels får du lavet de nødvendige strækøvelser, som er så gode, når du har trænet hårdt og intensivt. Desuden vil du med yoga komme i bedre kontakt med dit sinds tilstand.

Det er også utrolig vigtigt at træne sindet. Det giver dig en indre ro, når du ikke glemmer den del af dig. Dermed får du skabt en god balance imellem din krop og dit sind.

Træn sammen med andre eller alene

Du kan vælge, om du melder dig på et hold, eller du foretrækker at træne alene. Gør du det sidste, så kan du meget nemt anskaffe dig en god yogamåtte, så er yoga-delen klaret.

Til den øvrige træning, kan du løbe, svømme, ro eller stå på rulleskøjter udenfor, eller du kan få installeret en motionscykel, en crosstræner eller en romaskine derhjemme.

Bare du sørger for at holde din krop i en vis form, så er der frit slag i forhold til, hvordan du gør det.