Dykkerudstyret er en stor del af at dykke

0
1009
Person er kommet op fra vandet med dykkerudstyr

Som med mange andre hobbyer så er det vigtigt at have udstyret i orden, hvis man ønsker en god oplevelse og vil have fuld valuta ud af sin hobby. Når det kommer til dykning er der dog en ekstra god grund til at have det helt rette dykkerudstyr, hvis du skal dykke ofte og rimeligt seriøst. Det kan nemlig gå grueligt galt, hvis du tager ud på dybe dyk uden at have styr på udstyret og sikkerheden. Du bør derfor altid starte med at finde det rette udstyr, der passer til dig og dine ambitioner og planer med dykningen. Når du så har fået alt dykkerudstyret på plads og fået dykket en del gange, så er det selvfølgelig også helt vitalt at holde dit dykkerudstyr funktionelt. Det vil sige, at du skal kontrollere, at f.eks. din dragt og dine briller holder tæt, samt afprøve din flaske og mundstykke før hvert dyk.

En af de dele af dykkerudstyret, som oftest står lidt i skyggen af de opmærksomhedsskabende iltflasker og fancy dykkerbriller, er din dykkerdragt. Det handler både om at have den rigtige dragt til formålet. Altså om det skal være en våddragt eller tørdragt, og så handler det især om at finde en dragt, der passer til netop dig, din krop og dine dykkerdrømme.

Find den rigtige dykkerdragt

Som nævnt ovenfor så er dykkerdragten en vigtig del af det meget vigtige dykkerudstyr. Ønsker du at komme i gang med at dykke, så vil det være en god ide at starte med at købe en våddragt. For de fleste kræver det nemlig en smule tilvænning og øvelse at føle sig hundred procent godt tilpas i en våddragt på åbent vand. Du kan derfor med fordel bruge lidt tid i vandet med din nye våddragt på, før du begynder på selve dykkerdelen.

Når du skal på jagt efter en våddragt, skal du først gøre dig bevidst omkring dit budget. Våddragter kan nemlig fås i mange forskellige prisklasser. De billigste koster omkring nogle hundred kroner mens de dyreste ligger på flere tusinde kroner. Du bør vurdere, hvor meget du kommer til at bruge våddragten, og hvor seriøst du skal dykke. Skal du ud på store, lange og dybe dyk bør du vælge en våddragt i højere kvalitet, end hvis du bare skal svømme i den og dykke en gang imellem.

Våddragt eller tørdragt?

Udover våddragter så er tørdragter en del af nogle dykkeres dykkerudstyr. Er du en mere erfaren dykker, der ønsker at komme ud på længere og dybere dyk, så bør du overveje, om ikke en tørdragt ville være mere ideel at foretrække som en fast del af dit dykkerudstyr. Derudover har en tørdragt sine helt store forcer, når temperaturen på vandet er til den lidt koldere side. Tørdragten er altså for dig, der har ambitioner om at dykke på dybder på mere end 20 meter, dykke i længere tid ad gangen, typisk i mere end 40 minutter, eller i koldt vand, hvor du ønsker at holde din krop og hud varm ved at holde vandet ude.