Det er svært at sy eget kostume til piratfest

0
579
Symaskine med sy redskaber ved siden af

Du kende sikket godt det, at du bliver inviteret til en temafest og temaet er pirater. Du er allerede typen, der syer eget tøj, og derfor skal du da også sy dit eget kostume til festen. Dog er det ikke lige ud af landevejen, når man skal sy sådan et kostume. Det er meget mere kompliceret end lige så.

Derfor skal du sy dit eget kostume

Du tænker måske, er det ikke bare nemmere at købe et kostume? Jo det er det. Men hvis du allerede har øvet dig i at sy tidligere, så kan det være en rigtig god øvelse for dig at sy et piratkostume. Desuden kan mange kostumer være rigtig dyre, både fordi man skal have noget tøj, som er en kjole, buksedragt eller lignende. Men så fører der ofte de her ekstra udstyr til.

Hvis man syer sit eget kostume, slipper du for at betale den store mængde penge, til et kostume du nok kun bruger 1 eller 2 gange. Så kan man altid købe ekstra udstyr ved siden af, da det ikke er den dyreste del af kostumet. Endnu en god grund til selv at sy kostumet, er at det bliver mere unikt, og du sikre dig, du ikke har det samme kostume på som alle andre.

Hvordan syer du kostumet, og hvad er det, der er svært?

Når du skal sy kostumet, så er det først og fremmest en god ide at finde ud af, hvordan det skal se ud. Hvilken farve, hvilken slags stof, om det er en kjole, eller bukser og trøje. Du kan finde en masse inspiration på nettet, og så kan du tage nogle gode ideer fra forskellige kostumer. Skriv dem ned, og lav en lille tegning over, hvordan hele kostumet ser ud. Så skal man selvfølgelig have stoffet, og så er det bare i gang.

Det er selvfølgelig ikke nemt at sy eget kostume, især ikke et piratkostume. Det er nok mere en opgave til dig, som har prøvet at sy et par gange før, og som har styr på alle basistingene. Selvom man har det, så kan det stadig være rimelig svært, da der er mange detaljer, og anderledes ting, som normalt tøj ikke har. Men du kan altid bruge YouTube videoer eller google til at få noget hjælp, de steder det er ekstra svært lige at finde ud af, hvordan man gør.

Kender du andre der også syer, så er det en god ide at gøre det til en opgave sammen. På den måde kan i hjælpe hinanden. Hvad den ene er dårlig til, er den anden måske god til. Så kan i hjælpe hinanden på de punkter i hver i sær er knap så gode til. Det gør også at opgaven bliver lidt nemmere, da man har et andet menneske til at hjælpe der, hvor det bliver svært. Google og YouTube kan altid bruges, men det er ikke det samme som at have et helt andet menneske til at hjælpe.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her