Hold liv i parforholdet med fælles oplevelser og hobbyer

0
1918
Holder i hånd

Det er ingen sag at tilbringe tid sammen, når et forhold er nyt og spændende, og nyforelskelsen er på sit højeste. Man kan ikke få nok af personen, og selv om man ikke laver noget bestemt, så er det hele fantastisk. Denne følelse varer dog ikke ved, når hverdagen indtræder. Derfor er det vigtigt at komme ud af sofaen, og lave ting sammen med ens partner, hvis man vil have et sundt parforhold.

Når man er nyforelsket, og på den lyserøde sky

Når man er nyforelsket, vil man for det meste bruge så meget tid sammen som muligt. Alting er nyt og spændende, og man lærer lidt efter lidt personen at kende. Der er mange sommerfugle og intense følelser i spil, og man taler tit om at man nærmest bliver sindssyg af forelskelse. Man svæver på en lyserød sky, og kan have svært ved at koncentrere sig om andet en den person, man er forelsket i. Det er både en fantastisk og skræmmende tid.

I starten af et parforhold vil selv den mindste ting virke spændende og interessant, og det er ligegyldigt, hvad man foretager sig sammen. En gåtur er det bedste i verden, at spise ude er helt fantastisk og romantisk, og det at tilbringe en hel dag i sengen også er helt fint.

Hverdagen indtræder lidt efter lidt

Men efter noget tid vil det første intense forelskelse aftage, og hverdagen indtræder. Det er meget forskelligt hvordan og hvornår det sker. For nogen er det efter flere år, mens andre vil opleve hverdagens pres hurtigere. Nogle hævder, at de fortsat er nyforelskede efter mange år sammen.

Når hverdagen indtræder, betyder det ikke at man elsker sin partner mindre. Tværtimod er det ideen at nyforelskelse skal erstattes af andre elementer, som f.eks. dyb kærlighed, respekt, stolthed, venskab og alt det, som et sundt forhold bør indeholde.

Det er vigtigt at man stopper op, og overvejer, at selv om det eneste man har lyst til, er at smide sig på sofaen, så er der andre ting man kan lave med sin partner. Det behøves ikke kun gå op i Netflix.

Find noget at lave sammen, der interesserer begge parter

Ofte vil det bedste være at fokusere på at få oplevelser sammen, eller måske en hobby. Det er meget individuelt, hvad det kan være. Men hvis man kan finde en aktivitet, der interesserer begge parter, vil det være bedst. Man kan f.eks. tage på en weekendtur sammen. Det kunne være en kro- eller slotsferie, hvor man i rolige og hyggelige omgivelser kan nyde hinanden. Måske er man mere til et spaophold, hvor man kan få en afslappende massage, og blive som født på ny. Det kan også være en tur på en særlig restaurant, for at fejre en bestemt lejlighed.

Hvis begge parter nyder at dyrke sport, så kan man melde sig til forskellige løb. Halvmarathon eller et helt marathon er gode forslag, da det samtidig bliver et projekt, man har sammen. Det kan også være OCR-løb eller forhindringsløb, hvor man får rykket nogle grænser og skal hjælpes ad, for at komme igennem forhindringerne. Hvis det er for ekstremt, kan man måske træne sammen en gang imellem, og have det som en fælles aktivitet.

Hvis man elsker ekstremsport er der også mange muligheder her. Man kan springe ud i faldskærm sammen, eller hvad med bungee jumping? Man kan også få en tur i helikopter eller måske i en varmluftsballon. Det kan være, at man har lyst til at prøve kræfter med klatring eller lignende.

Hold gang i passionen og sexlivet

Der er ingen tvivl om, at det er vigtigt at lave mange aktiviter sammen, og komme ud af sofaen. Det er med til at bevare spændingen i parforholdet, og man bryder rutinen, og lærer hinanden endnu bedre at kende.

Men man skal også arbejde på det, der sker i sofaen – eller måske rettere i sengen. For det gælder i høj grad også om at holde passionen og flammen ved lige, også på de dage hvor man kommer hjem efter en lang dag på arbejde, eller de perioder, hvor der er mange planer. Der skal være tid til seksuelt nærvær og ikke mindst at eksperimentere.

Hvis man føler, at ens parforhold er gået i stå på det seksuelle plan, er der flere ting, men kan gøre. Man kan blive bedre til at snakke om ens behov, når det kommer til sex, og hvad man har lyst til at prøve af med ens partner. Der findes meget sexlegetøj på markedet, som i dén grad kan være med til at spice sexlivet op, og give stor nydelse for begge parter. Måske har man lyst til at gå skridtet videre, og prøve kræfter med en trekant eller lignende. Det er op til den enkelte at vurdere, sammen med deres partner. Men kommunikation er en nøgleord her.