Segboard – den nye modedille

0
1105
Segboard

Du kan næsten ikke have undgået at stifte bekendtskab med en segway, enten af omtale, eller også har du set dem i bybilledet. En segway er også et segboard. Der findes flere varianter af segboards, men princippet for dem er det samme.

De kræver, at du kan holde balancen, og du styrer det ved hjælp af vægtforflytning.
Når du først er blevet fortrolig med at benytte dit segboard, så er det en ganske sjov og befriende måde at transportere sig rundt på, og så er det både nemt og enkelt.

Hvordan kører du på et segboard?

Når du ser andre køre rundt på deres segboards, så ser det helt utrolig nemt ud. De suser af sted, og styrer det med ganske få bevægelser. Men det er faktisk lidt af en udfordring at lære at håndtere det korrekt. Ligesom når man skal lære at cykle, stå på ski eller rulleskøjter, så er det nemt nok, når man først lige har lært det. Det samme gør sig gældende for at køre på et segboard.

Øv dig på et jævnt underlag, og tag eventuelt en i hånden, til du lige har fundet balancen. Det, som kan være svært, er at komme på selve boardet. Det er let nok med den første fod, men det er sværere med den anden fod, da boardet ikke står stille.

Tilbring sommeren på dit eget segboard

Med et segboard kan du nemt komme rundt, både i storbyerne og på landevejene. Derfor kunne det være en hyggelig måde at transportere sig rundt på i løbet af sommeren. Det bliver hurtigt for varmt at cykle i sommervarmen. Her kan du med fordel i stedet benytte et segboard. Du får nemlig både luft og motion uden at blive for svedig.

Du kan for eksempel køre en tur rundt i en park eller langs en strandpromenade. Du kan også tage dit segboard med på ferie. Så kan du let komme rundt at se endnu mere på din ferie.

Køb dit segboard på tilbud

Der kommer stadig flere producenter af segboards, hvorfor priserne også bliver billigere. Derfor er det også muligt at finde segboards på tilbud.

Du kan altid søge på for eksempel Pricerunner eller Google efter, hvor de er billigst eller på tilbud.

Da de er meget moderne for tiden, så kan du være sikker på, at det vil være muligt for dig at finde et godt tilbud.

Hvis du ikke har behov for en af de nyeste modeller, så vil det ofte være muligt at finde nogle af de tidligere modeller på tilbud, da virksomhederne og forhandlerne gerne vil have dem solgt ud.

Når du vil køre på offentlig vej

Hvis du ønsker at køre rundt på dit segboard på offentlige veje, så skal du have den variant, som hedder en segway, da den har et styr, hvorved du har lettere ved at styre dit køretøj. Et segboard uden styr er ikke lovligt på offentlige veje af sikkerhedsmæssige årsager.

Hvis du har prøvet at køre på et segboard, vil du måske også kunne forstå, at det kan være risikabelt at færdes på disse i trafikken, da man hurtigt kan komme til at mangle at have et styr.

God som erstatning for løb

Hvis du er glad for at løbe, og gerne løber flere gange om ugen, så kan det være meget frustrerende, hvis du skulle opleve at få en skade, hvorefter du skal holde en pause med dit løb. Mange vil opleve en trang til at komme ud på sin rute, og en gåtur vil gå for langsomt.

Har du et segboard, så kan du køre en tur på det i stedet, og skåne dine led. Så selv om du måske savner løbet, så får du både luften, et godt tempo og motion mens din krop gør sig klar til at løbe igen.

Kør ture sammen

Det er altid hyggeligt at tilbringe tid sammen med sine venner. Hvis I er flere, som har et segboard, så kan I tage nogle ture sammen.

Det er rart at være fysisk aktiv og få rigeligt med frisk luft, også når man tilbringer tid sammen med andre, i stedet for blot stillesiddende samtale eller filmkiggeri.

Segboards larmer ikke, derfor kan I sagtens samtale undervejs.

Da de kan fylde lidt meget, hvis I vil køre ved siden af hinanden, så må I finde en passende bred eller utrafikeret rute, så I ikke spærrer for andre.

Tag på skovtur

Hvis du kan lide at tilbringe tid i skoven, så vælg et segboard, hvorpå det er muligt at køre på et lettere ujævnt underlag, som en skovsti nu engang er.

Du kan både køre i skoven på en motionstur, eller du kan lave det til en hyggelig madkurvstur, hvor I kører hen til et sted, og holder en lille picnic, inden I kører videre igen.

Der findes også segboards, som kan køre i sand. Med et sådan kan du køre på stranden langs vandet.

Vælg det rette board og undgå skuffelser

Da segboards er moderne, er der også et stigende antal udbydere, som gerne vil ind på det marked. Nogle har så travlt, at det går ud over kvaliteten af boardet. Derfor bør du undersøge det segboard, du gerne vil have grundigt inden. Se på anmeldelser og se på hvilket mærke der står bag. De mærker, som plejer at levere kvalitet, gør det højst sandsynligt også, når det kommer til segboards. Pris og kvalitet følges gerne ad.