Disse smykker kan man selv lave derhjemme

0
994
Pige har hjemmelavede smykker på armen

Er du til sjove hobbyprojekter? Hvorfor så ikke kaste dig ud i at lave et fint smykke til dig selv eller som gave til en, du holder af. Der er mange muligheder for at lave smukke og personlige smykker selv. Det kan være et armbånd, en halskæde eller måske et fint par øreringe. Her kan du læse mere om, hvilke smykker du selv kan lave derhjemme, ligesom du kan læse lidt om, hvilken værdi smykker og ure har generelt.

Hjemmelavede smykker er personlige smykker

Ikke alene er det hyggeligt og underholdende at arbejde på et hobbyprojekt som hjemmelavede smykker, der kan også komme rigtig finde og yderst brugbare resultater ud af arbejdet. Når du laver dine smykker selv eller laver smykker, som du kan give andre i gave, får du mulighed for at lavede helt og aldeles personlige smykker, som ser ud præcis, som du gerne vil have det. Du kan eksperimentere med forskellige materialer, farver, størrelser og designs, indtil du finder frem til lige netop det udtryk, du ønsker.

Smykker du kan lave selv

Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til spørgsmålet om, hvilke smykker man selv kan lave. I hobbybutikker kan du købe redskaber til både at lave øreringe, armbånd, halskæder – endda fingerringe og ankelkæder. Du kan selv bestemme, hvilket materiale smykket skal være gjort af, og noget af det sjoveste ved at lave smykker selv, er at man kan prøve helt særlige og originale ting af.

Du kan både arbejde med traditionelle materialer som fx forskellige metaller, perler, kæder, similisten og lignende, og du kan prøve mere ukonventionelle materialer af – stof, billeder, snore og meget andet.

Den perfekte gave

Når der er stor tradition for at forære smykker og ure som gave i en lang række af forskellige anledninger, så skyldes det, at et smykke og ure på mange måder er den perfekte gave. Det er der flere årsager til.

Et smykke eller et ur behøver ikke nødvendigvis at være dyrt for at udgøre en god gave. Ofte er det først og fremmest tanken, der tæller – især når der er tale om et hjemmelaver smykke. Og det helt særlige ved smykker er, at de kan gemme på en masse minder. Modtageren af smykket kan efterfølgende tænke tilbage på begivenheden, smykket blev givet i anledning af eller på giveren af gaven, når de ser øreringene i spejlet eller armbåndet om håndledet. Netop derfor har smykker så stor værdi som gave.

Samtidig er smykker og ure tidløse gaver, der ikke mister værdi over tid. Også af den grund bliver alle glade for at modtage et smykke i gave.

Besidder du ikke de helt store kreative evner, eller er tiden bare ikke lige til at kaste sig ud i et gør-det-selv smykkeprojekt som dem, der er beskrevet ovenfor, findes der heldigvis rigtig mange dygtige professionelle smykkedesignere, som producerer smykker og ure i mange forskellige afskygninger. Det er derfor med garanti muligt at finde et smykke eller et ur, der