Tril muntert igennem bytrafikken: Segboards er både sjove og praktiske

0
1419
Mand på segboard

De fleste kender til de travle morgen- og eftermiddagstimer, hvor trafikken synes at være fyldt med utålmodige og sure miner. Når man selv er en af de mange trafikanter, som skal skynde sig til eller fra arbejde, så kan man nemt selv blive i dårligt humør, når man konstant skal bremse på enten ens cykel eller i bil.

Hvis du trænger til, at der skal ske noget nyt og komme i lidt bedre humør, selvom du er fanget i myldretiden, så bør du anskaffe dig et segboard.

Hvad er et segboard?

Den nemmeste måde at forklare hvad et segboard er, det er ved at forestille sig et elektrisk skateboard, som du kan styre med dine fødder via tryksensitive fodplader. Boardet kan altså bruges som et alternativt transportmiddel over kortere eller længere afstande.

Segboards kan fås i en lang række forskellige modeller og størrelser, som man kan købe en masse forskelligt tilbehør til. Udover standard modellen kan man også få det som kaldes et Hummer Segboard. Denne model er beregnet til terrænkørsel på f.eks. grusveje, græsplæner og over mindre pinde og sten. Segboards er dermed både sjove og praktiske at bruge.

De bedste segboards til børn

Segboards kan bruges både af voksne og børn. Det er endda muligt at tilkøbe tilbehør, så man kan lave sit board om til en gokart, hvilket børn og barnlige sjæle helt sikkert vil kunne more sig gevaldigt med. Derudover kan man også købe modellerne i en lang række at sjove farver, eller man kan få speciel designet sit board i mere eksklusive farver såsom guld eller sølv.

Hvis du overvejer at give dit barn et segboard, så er det dog vigtigt at både du og dit barn er klar over, at disse maskiner ikke blot er legetøj. Det er et særdeles anvendeligt transportmiddel, som gennemsnitligt kan køre 14-15 km/t. Hvis du derfor har planer om, at dit barn skal kunne bruge boardet i trafikken, så er det vigtigt, at du lærer dem om de forskellige trafikregler, førend de får lov at køre alene.

Husk at være opmærksom på trafikreglerne

Et segboard er et miljøvenligt, støjsvagt og relativt sikkert køretøj, så der er ingen grund til ikke at gøre brug af det ude i trafikken. Det er dog vigtigt, ligesom med alle andre køretøjer, at man er opmærksom på at overholde trafikreglerne, når man bruger boardet ude på de offentlige veje.

Disse boards må kun køre på cykelstien; det vil sige, at det er forbudt at bruge boardet på fortovet, selvom man kan være fristet til det. Dette skyldes, at disse boards kan påføre fodgængere skade, hvis man kommer til at køre ind i dem.

Derudover så skal der være permanent lys på boardet, så man kan blive set af andre køretøjer, når det er skumring eller helt mørkt. Dette skal være i form af en forlygte med enten gul eller hvidt lys og en baglygte med rødt lys. Lygterne skal kunne ses minimum 300 meter væk. Derudover må boardet ikke være i stand til at køre mere end maksimalt 20km/t.