Indret børneværelset efter dit barns hobbyer

0
729
Barn der leger

Mange børneforældre oplever det som et ansvar såvel som et privilegie at blive forældre for første gang. Af lige netop den grund, er der også rigtig mange nyudklækkede børneforældre, som gør alt i deres magt for at gøre deres barns første år så perfekte som muligt. De læser bøger om børneopdragelse, køber babyprodukter og indretter børneværelset efter alle kunstens regler. Det er der i sagens natur heller ikke noget særligt i, men man skal selvfølgelig passe på med, at det ikke tager overhånd.

Tag barnets input til dig

Det gør sig særligt gældende, når barnet vokser op og får sine egne interesser og hobbies. I de år bør man så småt lade være med at prøve at leve igennem sit barn og i stedet sørge for at være imødekommende over for deres interesser. Netop den slags interesse vil netop få barnet til at føle sig værdsat som den de er, og det er den slags positive spor, der vil sætte mærker i dem for resten af livet.

En af de måder, hvorpå man kan imødekomme sit barns interesser er ved at lade dem have et ord med i snakken, når der skal indrettes børneværelse. Det betyder i allerhøjeste grad ikke, at man skal male alle væggene højorange, hvis barnet kan se det sjove i det, eller at de skal have alle de møbler, de kan tænke sig. Det betyder dog, at man sagtens kan lytte til dem, når det kommer til indretning. Man kan tage dem aktivt i samråd, men man kan også vælge at tage inspiration i nogle af de interesser, de giver udtryk for. Så kan man i stedet gøre det nye værelse til en glædelig overraskelse.

Mars eller musik?

Har ens barn for eksempel fattet interesse for verdensrummet og naturvidenskab, kan man med fordel udsmykke deres værelse med en authentic models uro m. solsystem. Det er præcis hvad det lyder som: En uro, der afbilleder solsystemet. En authentic models uro m. solsystem er selvfølgelig hovedsageligt henvendt til mindre børn, der gerne vil lege med den. Uroen er dog så lig det egentlige solsystem i farver og størrelser, at en authentic models uro m. solsystem også sagtens kan tjene som en form for model på værelset for et lidt ældre barn. Køber man en authentic models uro m. solsystem har den altså potentielt en rigtig lang levetid, og den kan ovenikøbet være med til at danne dit barn.

Barnets interesser kan også komme til udtryk på værelset gennem noget så simpelt som en plakat. Den kan afbillede alt fra det seneste popidol til vores naboplanet Mars. Vil man gerne have, at plakaten ser en smule mere ordentlig ud, kan man vælge at hænge den op i ramme. Så er den også nem at tage ned igen, hvis barnet fatter interesse for noget andet. Husk dog, at værelset er det eneste rum i huset, der rigtig er deres. Lad dem gerne slå sig løs og udtrykke sig selv.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her