Madentusiastens oversigt over køkkenmaskiner

0
36
Køkkenmaskine

Der er utrolig mange maskiner til køkkenet, og en oversigt over de mest almindelige og de smarteste er altid handy.

Her kan du læse om de maskiner, enhver madentusiast bør have i sit køkken, lige fra røre- og kaffemaskiner til stavblendere og raclette grill.

Røremaskinen

En god røremaskine er essentiel for dig, der elsker at bage. En håndmikser kan klare de spontane bagerier, men hvis du elsker at stå med mel og gær, så er en mekanisk røremaskine en god investering, der kan spare dig for en del besvær.

Læs videre om emnet på røremaskine.dk eller hør en ven om, hvilken røremaskine er bedst for dig. En røremaskine kommer også til gavn, når der skal laves pizza og fødselsdagsboller.

Køkkenbordsgrill og Raclette grill

En køkkenbords- eller raclette grill er ideel til dig, der ikke har meget plads at gøre godt med. Raclette er egentlig en ost, men grillen er stor og har plads til masser af forskellige madvarer. En raclette grill gør det nemt at have gæster på besøg, og I kan alle lave mad på én gang.

Kaffemaskine

Mere almindelig end raclette grillen er kaffemaskinen. Selvom du ikke drikker meget kaffe, så er det godt at have en lille maskine eller en stempelkande stående til gæster. Det er pænere end at servere instant kaffe.

Desuden er kaffe godt i forskellige kager. Du kan evt. få fat i en kombinationskaffemaskine, der også ”bare” kan koge vand til te eller madlavning.

Airfryer

En airfryer er endnu en redning for knap plads. En god airfryer kan nemlig lave mere end bare pomfritter, men også tilberede kød, grøntsager og frostvarer.

Når det kommer til de forskellige airfryere, så er det godt at investere lidt. Den er nemmere at gøre ren, men den fylder også, og derfor er det vigtigt at få fat i én, du kan bruge.

Foodprocessor og stavblender

En foodprocessor eller en stavblender er god til dig, der elsker at lave suppe, smoothies, grød og andre lækre, halvflydende lækkerier. Har du ikke meget plads, så er en stavblender nemmere at opbevare. Skal du dog bruge maskinen ofte, så kan en foodprocessor spare dig for en masse besvær.

Ligesom med airfryeren er det en god idé at investere i et ordentligt produkt. Når det kommer til køkkenmaskiner, hjælper det sjældent at skære hjørner.

Sous vide

Der kan fås mange forskellige typer af sous vide – nogle er i lukkede beholdere, mens andre bare er en stav og skal sættes ned i en gryde. En sous vide gør din mad helt utrolig mør og er en tryllekunstner med kød. Du kan blive mesterkok på ingen tid og forvandle selv billigt kød til gourmetmad.

Køkkenvægte

Der findes både mekaniske og digitale køkkenvægte, men uanset hvad, så er det en nødvendighed i ethvert køkken. Hvis du bare en gang imellem bager eller laver mad, så bliver en køkkenvægt nødvendig. Da de som regel også er mere følsomme, kan de desuden også bruges til at veje andre ting – for eksempel breve eller krydderier.