Neglekunst – mange kvinder har negle som hobby

0
1344
negle

Accessories er et meget bredt begreb, og det samme er mode. I lang tid har fokus været på hår, makeup og tøj, men nu er der også en helt ny modedille, der har vist sig rundt omkring – nemlig neglene. Med den helt rette udsmykning kan dine negl blive nogle super fede accessoires i sig selv.

Her er der selvfølgelig ikke tale om simple negle, der måske har fået lidt extensions og lignende, men i stedet er der tale om negle prydet med det nye smarte koncept, der hedder nailart. Men hvad er egentlig neglekunst? Det kan du blive klogere på i denne artikel.

Hvad er neglekunst?

Neglekunst er bedre kendt under den engelske betegnelse nailart. Dette er en meget personlig måde at udtrykke sin kunstneriske side, når neglene udsmykkes med henholdsvis makeup og eventuel lir. Det er stort set kun fantasien, der sætter grænser, når der tales om nailart. Eksempelvis er der tidligere set eksempler på negle, hvor man via nailart har skabt 10 øjne, du bærer på fingrene.

Også de meget populære kunstige negle med sten op ad neglene går under begrebet nailart. Det er således ikke nogen simpel udtryksform, og det kræver en del færdigheder, hvis du gerne vil blive dygtig til denne hobby.

For at få det bedste resultat indenfor neglekunst, så er det vigtigt, at du holder dine negle rene, og at du ikke bider dine negle, så de bliver uønsket korte. En flot lang negl giver uden tvivl det bedste resultat, når det drejer sig om neglekunst. Når du skal i gang, skal du først bruge en såkaldt basecoat, der er designet til at beskytte dine negle samtidig med, at den neglelak, der anvendes efterfælgende, kommer til at ligge pænere. Herefter er det tid til leg.

Lynkursus i nailart

Nailart er ikke noget, du nemt kan lære ved at læse dig til det. Det er noget, du skal have mellem fingrene, før du kommer til at mestre teknikken. Men grundlæggende er princippet, at når du har lagt en basecoat på neglene, så kan du starte med nogle simple neglekunst, og herefter arbejde dig opad.

Prøv eksempelvis at lakere otte af dine negle i én farve, mens de to sidste får en skarp kontrast. Herefter kan du supplere med ting som glimmer på et par af neglene, eller du kan give alle dine negle tre lag lak overtid, så du anvender dine negle som små lærreder til ”malerier”.

Når du har lavet den neglekunst, du ønsker, så skal du slutte af med en såkaldt topcoat. Denne har igen flere formål. Først og fremmest sørger topcoat for, at din nailart holder i længere tid, men samtidig er den også skabt til at give dine negle et flot finish.

Neglekunst går mange år tilbage

Neglelak og neglekunst går mange år tilbage. Dengang anvendtes der sandsynligvis ikke samme typer neglelak, som vi har tilgængelig i dag, men helt tilbage i 1700-tallet, begyndte der faktisk allerede at dukke malerier op af indiske kvinder, der bar lange røde negle. I 1800-tallet begyndte afbildninger af kvinder med farvede negle i Kina, og i 1901 er det en fransk maler, der portrætterer en kvinde, der får ordnet negle.

Manicure og lignende blev dog først rigtig populært i omkring 1925, hvor filmen ’The Manicure Girl’ kom på det store lærred. I dag er det ganske normalt at få lagt en enkeltfarvet neglelak, men går man kendisserne efter, så vil man hurtigt opdage, at det ikke er en simpel neglelak, de anvender. Her finder du nailart i både 2,3 og 4 farver, og måske endda flere for nogle kendisser.

Det er således kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan oprette med nailart. Og hvis du bliver rigtig dygtig, har du måske endda muligheden for at leve af det som erhverv senere.