Pas godt på din kanin

0
1025
kanin

Har du anskaffet dig en kanin, men er du lidt på udebane, når det kommer til hvordan man passer en kanin, og hvad man skal gøre for, at kaninen har det godt og trygt? I denne artikel er en række anbefalinger og gode råd til den nybagte kaninejer om, hvordan man sørger for at passe rigtig godt på sin kanin.

Buret med det hele

Du skal først og fremmest sørge for, at du har et godt bur til din kanin, og at det er indrettet med alt hvad kaninen har brug for. Der skal være god plads til at kaninen kan hoppe rundt, der skal være madskål og drikkedunk, noget legetøj og så selvfølgelig en masse kaninhø og halm som kaninen kan grave i, putte sig i og som kan give kaninen en tryg og varm lille hule. Det rigtige kaninhø og halm kan også udgøre en del af kaninens foder, som den kan gnave i, og som kan hjælpe med at holde kaninens mave sund.

Kanin udenfor

Hvis du har din kanin udenfor, gælder de samme regler, men her er det ekstra vigtigt, at du sørger for en masse kaninhø og halm til buret, da temperaturerne kan blive meget lave, især om natten og i vintermånederne. Sørg for at der er masser af kaninhø og halm, som kaninen kan bygge en varm hule af. Der findes mange forskellige former for udendørsbure. Man kan både få nogle i flere etager og nogle med løbegård. De fleste kaninbure kan også placeres både på terrassen og på græsplænen, alt efter hvor du synes, der er bedst plads. Det kan være en rigtig god ide at vælge at give kaninen et bur udendørs, særligt fordi det vil give kaninen mere plads at løbe rundt på og derfor give en gladere kanin. Du kan evt. overveje at have kaninen inde om vinteren og ude om sommeren.

Kaninlegetøj lavet af hø og halm

Kaniner er gnavere, hvilket betyder at de gnaver i stort set hvad som helst, de kan komme i nærheden af. Derfor kan det være en fordel, hvis du sørger for at anskaffe legetøj til kaninen, der er lavet af kaninhø og halm. Man kan både finde tunneller, huler og meget andet der er lavet af kaninhø og halm. Kaninen har brug for noget at gnave i, og på denne måde undgår du at kaninen gnaver i plastik, som dens mave ikke kan tåle.

Leg med kaninen

Det er i det hele taget godt at give din kanin noget legetøj, der kan aktivere og træne den. Det kan fx være legetøj, hvor man gemmer en godbid eller et stykke gulerod, som kaninen så skal finde ud af at få ud. Tunneller og vipper er også en glimrende form for legetøj til kaniner. Du kan også anskaffe en lille rulle med en bjælde i, som kaninen kan skubbe rundt med. Endelig kan du købe en sele til kaninen og gå en tur og måske lave en lille forhindringsbane til kaninen, enten inde på stuegulvet eller ude på græsplænen.