Sådan får du en personlig indretning i dit hjem

0
1641
diy

Der er næsten ikke noget federe, end når man så tydeligt kan se på indretningen i et hjem, hvilken person der bor der. De fleste af os drømmer om at have denne fede og personlige indretning i hjemmet – men hvordan får man den? Hvad er den hemmelige opskrift på et stilfuldt hjem med et personligt præg?

Dette kan du gøre

Når det kommer til at få et stilfuldt hjem, handler det egentlig blot om at skabe sammenhæng og overskuelighed i dit hjem. Det handler ikke så meget om, hvilken stil du vælger, der skal komme til udtryk i dit hjem – det handler om, hvordan du udtrykker den. Roder indretningen, passer farverne ikke sammen og er der ingen sammenhæng i rummene, er det ligegyldigt, hvor fede dine møbler er. Derfor behøver du altså heller ikke investere en masse penge i trendy møbler – så længe du kan finde ud af at arbejde med det, du har.

Så vil du gerne have et stilfuldt hjem? Så er det vigtigt, at du sørger for at skabe en sammenhæng, der vil give dit hjem den ro, du har brug for at have, når du er hjemme.

Når du har fået stilen på plads, kan du begynde at lege lidt med den personlige del af indretningen. Det er her, du kan gå lidt mere amok med farverne og være lidt kreativ, hvis du har lyst.

Lad gør-det-selv-projekterne komme til syne

Er du en vaskeægte gør-det-selv-type, så er der ingen tvivl om, at du skal forsøge at lade det komme til udtryk i dit hjem. Når personlige projekter kommer til syne, vil det nemlig skabe det ultimative personlige præg – og så er det også kun positivt, hvis de ting, du har, ikke er til at få fat i andre steder, fordi du selv har lavet det.

Du kan for eksempel vælge at forny nogle af de møbler, du har i forvejen, ved at ombetrække dem. Eller også kan du købe nogle brugte møbler til en god pris, som du kan gøre endnu finere. Det er en smart måde at lade sin personlighed skinne igennem i sin indretning uden at overskride sit budget.

Sy dit eget sengetøj

Kunne du godt tænke dig at sætte dit personlige præg på dit soveværelse, kan du overveje at sy dit eget sengetøj. Når du syr dit eget sengetøj, kan du nemlig få det præcis, som du vil have det – så længe det er inden for dine egne kreative evner.

Hvis du vælger at give dig i kast med at sy dit eget sengetøj, er det vigtigt, at du husker at sy det præcis efter din madras – og hvis du har en topmadras som denne på, skal den naturligvis også tages højde for.

Når man begynder på et gør-det-selv-projekt, kan det godt en gang imellem komme til at virke uoverskueligt. Men så længe man holder sin motivation i top, skal man nok kunne komme i mål med nogle fine projekter – og så vil man blive belønnet med et stilfuldt og personligt hjem.

Indretningen i dit hjem er vigtig

Indretningen i hjemmet er vigtigt – faktisk langt vigtigere, end de fleste af os nok tænker over til daglig. Det er nemlig i hjemmet, at det er vigtigt, at du skal kunne koble fra og samle dig ny energi. Derfor er det utroligt vigtigt, at du kan slappe helt af, når du er hjemme.

Hvis dit hjem roder, eller hvis du har svært ved at finde ro og føle dig helt tilpas, er det også svært at samle sig ny energi. Faktisk er der en forbindelse mellem uorden i hjemmet og stress og depression. Vores hjem har altså en kæmpe indflydelse på vores mentale velvære, og derfor er det så vigtigt, at man sørger for at skabe så meget ro i sit hjem som muligt. Struktur og sammenhæng er essentielt, og det er det også, at man sørger for, at alle genstande i hjemmet har en plads – så undgår man lettere rod.

Når man har sin personlighed med i sin indretning, vil man hurtigt føle sig mere hjemme. Derfor er det altså ikke kun for det æstetiske en god idé at tænke over sin indretning – man vil også opleve mentale fordele af et hjem, der er rart at være i.