Sådan passer du godt på din nye luftpistol

0
38
luftpistol

Selvom det er ret så nemt at skaffe en luftpistol, om man så køber en ny eller en brugt en, så skal den stadig vedligeholdes. En vedligeholdt luftpistol holder ikke kun længere, men de er også bedre at skyde med. Det kan godt være at man ikke har brug for en masse tilladelser for at købe en luftpistol, men det betyder ikke at man ikke skal vedligeholde den. Husk at bruge engangshandsker, så du ikke får for meget olie på fingrene.

Rengøring

Der er vigtigt, at man gør ens luftpistol ren. Luftpistoler har en masse små dele, der bevæger sig. En filtprop kunne være virkelig til at rense ens luftpistol med, den kan bare skydes igennem, og så har man rengjort det meste. Der kommer en del ansvarligheder med ethvert våben, også luftpistoler. Og en af disse ansvarligheder er at sørge for at ens luftpistol og ren, og at den bliver rengjort på den rigtige måde. Hvis man er i tvivl om hvordan ens luftpistol burde rengøres, eller hvilke produkter man burde bruge, så spørg personalet der hvor man købte ens luftpistol.

Holdbarhed

Man skal ikke kun vedligeholde ens luftpistol fordi det er det ansvarlige at gøre. Hvis man vedligeholder ens luftpistol, så skal den også nok holde længere. Man har jo ikke lyst til at købe endnu en luftpistol om få år, bare fordi man ikke kunne finde ud af at vedligeholde ens nuværende luftpistol. Hvis man er i tvivl om hvordan man burde vedligeholde ens luftpistol, så spørg personalet der hvor man købte den. De kan fortælle en hvordan man får ens luftpistol til at vare så længe som muligt. Ellers så prøv luftpistol.net.

En velsmurt luftpistol

En stor del af vedligeholdelse af en luftpistol er jo smørelsen. Da luftpistoler har en masse små bevægende dele, så man skal sørge for at man får smurt ens luftpistol. Men man skal huske ikke at smøre for meget olie på, men en gang imellem skal de forskellige aftræk, hængsler og andre små bevægelige dele har en lille dråbe olie hver. Men husk aldrig at komme olie direkte ned i løbet, det giver en dårlig skyde oplevelser og det er farligt. Hvis ens luftpistol har et syntetisk skæfte, er det ikke noget man skal tænke over. Men et træskæfte kræver også noget vedligeholdelse. Husk også at bruge engangshandsker, det er ganske nødvendigt.

Hvad bruger man en luftpistol til?

Det kræver jo ikke nogen tilladelser at have en luftpistol, derfor er der ikke ret meget man kan gøre med den. Luftpistoler vil oftest skyde hagl, og kan bruges til skydning på forskellige skydebaner og forlystelsesparker. Men hvis man også har et jagttegn, så kan man pludselig meget mere med en luftpistol. Hvis man har jagttegn, kan man regulere små dyr, og bruge nogle større kalibre. Men nu burde man vide hvordan man skal vedligeholde ens luftpistol, og hvis man er i tvivl så gå ind og spørg i ens lokale jagtbutik, så skal man nok få noget hjælp.