Kan du selv lægge tag eller skal du bruge hjælp?

0
709
Nyt tag

Taget er et vigtigt element for din bolig. Det er afgørende for udseendet på dit hus, da et slidt tag fyldt med alger ikke ser for pænt ud. Det er bedst at holde øje med dit tags tilstand, så der ikke opstår problemer eller uheld. Går du og overvejer at lægge et nyt tag, så er der nogle ting du skal tænke over. Blandt andet om du selv kan gøre det, eller om du skal have professionel hjælp.

Nye muligheder med et nyt tag

Når man snakker om at gøre det selv, så kan du sætte dig ned og overveje, om du skal udnytte situationen yderligere. Det kan nemlig åbne op for en masse muligheder, hvis du vælger at lægge et nyt tag på huset i forhold til andre forbedringer.

Der er en masse projekter, man kan overveje at gå i gang med, når man vælger at udskifte taget. Det kunne for eksempel være at rette på nogle skønhedsfejl på husets udseende eller løfte taget en smule op, så taget bliver lidt højere. Med den ekstra plads kan du altid overveje at bygge (eller måske udvide) et tagrum, så du har ekstra plads til at lagre ting eller til et ekstra værelse.

Du kan også vælge at få sat ovenlysvinduer ind eller måske nogle lystunneler, hvis du nu gerne vil bruge det ekstra rum til et værelse. På den måde kommer der naturligt lys ind og giver rummet lidt mere liv modsat, hvis der ikke var vinduer. Det kan i længden også hjælpe på varmen om sommeren.

Overvejelser inden du lægger tag

Der er selvfølgelig også nogle tekniske ting, som du skal tænke på, hvis du vælger at udskifte dit tag. Blandt andet skal du overveje, om den bedste mulighed ikke er at udskifte taget med en ny belægning, der minder om den gamle.

Der kan selvfølgelig også være en grund til at gå med en ny form for plade til taget. De to mest almindelige typer er stålplader og tagpap. Ståltag holder i mange år og holder bedre end plastplader, mens tagpap er billigere end andre plader, hvilket gør det nemt at lægge. Netop derfor er det også så populært.

Du skal også gøre dig nogle overvejelser om hældningen på selve taget, da det netop hænger sammen med belægningen. Hvis taget ikke har en særlig høj hældning, så har vand det nemmere ved at trænge ind under, så derfor skal man også overveje belægningen i forhold til det.

Skal du gøre det selv?

Der er rigtig mange ting, man skal have styr på, og det kan være et hårdt arbejde at lægge et nyt tag helt alene. Derfor skal man overveje, om man vil gøre det selv, eller om man skal have professionel hjælp.

Det er nok nemmere at holde styr på det hele, hvis man har hjælp. Og så er man også sikker på, at alt bliver gjort ordentligt, så der ikke bliver lavet nogle dumme fejl, der kan ødelægge hele projektet. En professionel sørger netop for, at alt bliver gjort ordentligt, så du ikke ender med at skulle betale flere penge, fordi du har gjort noget forkert eller lavet en fejl.

Du risikerer også bare at skade dig selv, hvis du ikke ved, hvordan man lægger et tag ordentligt. Derfor er det bedre, at du får hjælp fra en professionel, der har styr på det hele.

Det skal gøres ordentligt

Det er typisk billigere at lægge et nyt tag, hvis du gør det selv, men det betyder også, at du skal have en vis forståelse for det, inden du går i gang. Men hvis du ikke har styr på det, kan det godt ende med at koste en del penge i længden.

Men hvor meget koster det egentligt? Det varierer alt efter, hvor meget du skal have ændret på dit tag. Det nemmeste for dig ville dog være at spørge om prisen per kvadratmeter. På den måde har du nemmere ved at gennemskue den samlede pris og eventuelt prøve at sammenligne det med andre tilbud.

Uanset hvad, så vil det altid koste penge at få en professionel til at tage over, men det varierer også meget alt efter, hvor meget håndværkeren vil have for projektet. På den anden side er det ikke altid en god idé at spare penge ved en håndværker, da du så ikke ved, om du får den bedste kvalitet eller det bedste resultat. Det er faktisk aldrig en god ting at spare penge under et projekt. Det skal gøres ordentligt!

Tag et lån til et nyt tag

Netop fordi det ikke er en god idé at spare penge på et nyt tag, så kræver det lidt penge at få det konstrueret ordentligt. Start med at overveje dine muligheder. Måske kan du spare op til selve projektet, hvis du ikke har pengene lige med det samme.

Hvis det derimod er en nødsituation, og det ikke kan vente, så kan det være en god idé at tage et lån. Der er sider på nettet, hvor du kan finde diverse lån. De er blevet sat op for dig, så du nemt kan sammenligne dem og finde netop det lån, der passer bedst til dig og dit projekt.

Det hele foregår hurtigt og enkelt. Du behøver heller ikke at snakke med din bank først. Bare husk at tænke dig om og få kigget på det skrevet med småt. Forskellige lånetilbud forventer nemlig forskellige krav.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her